pondělí, června 04, 2007

Cizí státní prominent nebo tisíce občanů?

Policie (z řeckého polis = město) je ozbrojená složka státu, určená hlavně k udržování pořádku uvnitř státu, k ochraně práv, majetku a bezpečnosti občanů a ke stíhání pachatelů trestné činnosti. V nedemokratických zemích bývá zneužívána k potlačování a kriminalizování politických odpůrců těch, kteří jsou zrovna u moci.
Zdroj: Wikipedie
Na základě požadavků americké strany musíme uzavřít Hradčanské náměstí už k osmnácté hodině dnešního dne.
Zdroj: Petr Želásko, ředitel, Služba kriminální policie pro ČT24

Opravdu se mi nedostává slov.

Americká strana nařizuje rušení demokratických demonstrací prostřednictvím požadavků na vyklizení demonstrujících náměstí a česká policie, která má chránit práva občanů, musí svým vlastním občanům znemožnit či ztížit svobodu projevu!

Znemožnit či ztížit svobodu projevu občanům, kteří hodlají legálně, legitimně a svobodně projevit svůj postoj k aktuálnímu politickému tématu. V tomto případě nikoliv extremistický postoj, ale postoj většinový, dalo by se říci totožný s vůlí národa.

Co je správné? Má přednost cizí státní příslušník - prominent, nebo tisíce občanů ČR praktikujících na stále ještě veřejných náměstích svá ústavní práva?

Kde udělali soudruzi z NDR chybu? A kde jsme ji udělali my? A co na to Jan Tleskač? Taky se nechá houpat jako čeští občané?

tam v každém případě půjdu. Už jenom proto, abych se na vlastní oči přesvědčil, v jakém stavu tu naši demokratickou republiku máme. A co vy?

Žádné komentáře: