neděle, června 17, 2007

Aktivismus či vandalství

Tahle zpráva mě vážně pobavila. Musím smeknout klobouk nad provedením celého vtipu.

Teď jenom zbývá počkat, na čem se společnosnost shodne (tedy pod jakými tlaky bude Policie ČR a následně justice). Byl to angažovaný projev aktivismu, společensky akceptovatelné poukázání na závažný problém, umělecky artikulovaná obava obyvatel? Nebo to bylo čiré zvandalizování vysílání, šíření poplašné zprávy a porušení intelektuálních práv? Zavřít či gratulovat?

Celá akce pravděpodobně bude mít i čistě politický rozměr. Buď se lidé vyděsí a dojdou k závěru, že se musíme podobné hrozbě bránit pomocí amerických zbraní. V tom případě vyváznou snadno a politici jim budou možná i v soukromí gratulovat, protože během 30 vteřin zvládli to, co celá armáda úředníků nezvládla za několik let.

Nebo si to lidé spojí s hrozbou budoucí nukleární války a dojdou k závěru, že přesně takto bude vypadat první úder proti americkým základnám po celém světě a my to schytáme jako první a zatvrdí se proti základně ještě více. Pak je jasné, že po vinících půjde policie tak, jak si o tom Krejčíř může jenom nechat zdát.

Nebo si to obě skupiny obyvatel vyloží po svém a jen se utvrdí ve svých pozicích.

Uvidíme.

2 komentáře:

vaclavaki řekl(a)...

Pěkné :)

Anonymní řekl(a)...

nevim co je na tom pěknýho, ale když už lidi vídí tak tam bylo vidět "www.ztohoven.com", takže hmmm...