čtvrtek, srpna 07, 2008

No Comment

Ze světa

Na Guantanámu padl první verdikt

Bin Ládinův řidič Sálim Hamdan byl uznán vinným z napomáhání teroristům a hrozí mu doživotí.
Hospodářské noviny, 7.srpna 2008

Vysoce postavený činitel CIA exkluzivně pro náš blog celou událost komentoval: "Toto je jen začátek, Amerika se nevzdá, díky nejnovějším technologiím, satelitům, Googlu a Wikipedii jsme na stopě dalším členům vedení Al-Kaidy, konkrétně se, mimo usvědčeného řidiče Bin Ládina, jedná i o účetní, uklízečku, vrátného a žebráka, který na svém stanovišti před vilou Bin Ládinů, podle tvrzení několika důvěryhodných svědků, přijal od Bin Ládina několikrát finanční obnos. Fakt, že všichni byli na výplatní listině teroristické skupiny Al-Kaidy, je přímo usvědčuje. Více nechci celou akci komentovat, abych neohrozil národní bezpečnost."

Z domova

Dráhy nechtějí přijít o Masarykovo nádraží

Plán pražských radních přeměnit nádraží na stavební parcely by podle drah zhoršil do pravu ve městě.
Hospodářské noviny, 7.srpna 2008

Pavel Bém nám k dané záležitost řekl: "Jsem si jasně vědom protichůdných zájmů. Praha má ale štěstí, že má muže na spravném místě (Pavel Bém, pozn. redakt.). V současné době vedu intenzivní jednání s velkým zahraničním investorem, firmou Walt Disney, o využití uvolněných parcel ke stavbě obřího zábavního parku."

Pan Bém je nezvratně přesvědčen, že občané ocení, co pro ně činí. "Mám pro své voliče radostnou zprávu, investoři ze skupiny Walt Disney slíbili, že zajistí kontinuitu dopravy překlenutím chybějících částí kolejí navazující horskou dráhou."

Na otázku našeho blogu o budoucím postupu pan Bém odpovědel: "Věřím, že mé rozhodnutí vybrat bez výběrového řízení společnost Walt Disney, bude pražany uvítáno, neboť toto rozhodnutí nepochybně zvýší komfort a rychlost cestování po Praze. Společnost Walt Disney navíc bude akceptovat jízdní doklady PID, ovšem s malým příplatkem tarifu Mickey Mouse."

Čeští dělníci budou brát plat v eurech

Českým firmám se nelíbí, že platy zaměstnanců s posilující korunou stojí zaměstnavatele více než by chtěli. Chystají proto změny. Díky podpoře ministra práce Petra Nečase si zaměstnavatelé myslí, že přávě teď je ten spravný Nečas pro změny.

Na výplatních páskách sice bude celý plat v korunách, prémiová část však bude navázaná na aktuální kurz k euru. Když koruna posílí prémie budou nižší. "A naopak, pokud koruna oslabí, zaměstnanci na to vydělají,", říká pavel juříček ze společnosti Brano.
Hospodářské noviny, 7.srpna 2008

Jak nám prozradili kolegové z IHNED:

Apetit investorů ještě zvyšuje právě i neexistence termínu přijetí společné evropské měny. Vidí totiž, že koruna má prostor dál posilovat a k euru se nezafixuje dříve než v roce 2012. Zmizela navíc možnost investovat do slovenské koruny. Na rozdíl od Čechů přijmou Slováci euro již v příštím roce a kurz jejich měny je pevně svázán s eurem.
Premiér: Korunu nezkrotíme, IHNED, 20.8.2008

Je tedy zřejmé, že možnost zvýšení platu oslabením koruny je nereálná. Opak bude krutou realitou.

Odboráři z Odborového svazu KOVO proto hodlají co nejtvrději vyjednat nejlepší podmínky. "Jeden z návrhů, o kterém jednáme, je takzvanné KOVO Lotto. Je to osvědčený systém, známý z Asie. Zaměstněnec dostane ke svému platu i stírací los. Setřením tří hracích polí okamžitě zjistí, zda výplatu vrátí či nikoliv. Věříme, že zaměstnavatlé tímto získají dostatek finančních prostředků pro navýšení platových tarifů, což je naším dlouhodobým cílem, za kterým stojí všichni naši členové," potvrdil nám Josev Středula z odborového svazu KOVO.

Žádné komentáře: